Monolithisch afgewerkte betonvloeren

Monolithisch afgewerkte betonvloeren

Betonvloeren zijn op veel verschillende manieren af te werken. De meest voorkomende afwerking en waarschijnlijk ook de favoriet is de monolithische afwerking. Na het storten van het beton wordt deze nog voordat de vloer volledig is uitgehard in één arbeidsgang bewerkt met vlindermachines, deze handeling wordt daarom ook wel vlinderen of mechanisch pleisteren genoemd. De oppervlakte wordt als het ware gepolijst en het beton wordt hierdoor super egaal en spiegelglad. Dit gepolijste beton is zeer geschikt voor bedrijfsloodsen en parkeergarages. Normaal gesproken wordt er over een betonnen vloer een dekvloer gelegd, maar in dit geval fungeert de betonvloer direct als dekvloer.

 

Gevlinderd beton heeft veel voordelen die het des te interessanter maken. De betonvloer heeft zo bijvoorbeeld een perfecte vlakheid, dit voorkomt eventuele vloeistofophopingen mocht dit regelmatig voorkomen binnen uw bedrijf. Ook tijdens het schoonmaken blijft er zo min mogelijk vuil achter. Uw betonvloer is zo optimaal schoon te houden. Daarnaast zijn monolietvloeren bestand tegen oliën en vetten. De toplaag kan naar ruwheid en gladheid aangepast worden naar wat wenselijk is voor uw bedrijf. Gepolijst beton heeft door zijn dichtheid een zeer hoge duurzaamheid en is erg slijtvast. Monolietvloeren voldoen hierdoor jarenlang aan de hoogste eisen.

 

Indien gewenst wordt om de toplaag slijtvaster te maken het oppervlak tijdens het spanen met slijtvast instrooimateriaal aangevuld. Dit kan om verschillende redenen worden toegepast, maar het hangt voornamelijk af van de vloerfunctie en wat het meest praktisch is voor de werkomgeving en het personeel.

 

Heeft u vragen, wilt u een offerte aanvragen of kunt u vakkundig advies gebruiken? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Prijsindicatie ontvangen?