Fundering schuur

Welke fundering is het meest geschikt voor uw schuur?


Een fundering is het belangrijkste gedeelte van een gebouw of constructie. Zonder een goede fundering krijgen allerlei factoren vrij spel en dat willen we natuurlijk voorkomen. U kunt denken aan bijvoorbeeld een onstabiele ondergrond, maar ook bescherming tegen vocht kan een goede reden zijn voor een fundering.

Er komt heel wat kijken bij het plaatsen van een schuur. Maar voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden moeten er verschillende factoren worden gecontroleerd. Welke funderingen zijn het overwegen waard? Heeft de ondergrond voldoende draagkracht? En hoe is deze gelaagd? Wat is de grondwaterstand? Aan de hand van deze punten kan de meest geschikte fundering worden gekozen. Om u meer inzicht te geven bij het kiezen van de meest geschikte fundering kunt u bodemonderzoek laten doen.

Allereerst is er fundering op staal. Hierbij wordt de bovenste zachte laag van de grond verwijderd. Vervolgens wordt op de onderliggende vaste laag de fundering met staal geplaatst. Dit wordt ook wel rechtstreekse fundering genoemd.

Fundering plaatsen op kleigrond? Dan is paalfundering de uitstekende optie. Doordat de stabiele vaste ondergrond lager zit, zijn er funderingspalen nodig om deze vaste laag te kunnen bereiken. Vervolgens wordt hier de betonnen vloer op geplaatst en kan er verder gebouwd worden.

Dan is er ook nog de algemene vloerplaat. Dit is een tweede funderingsmogelijkheid bij moeras-, veenachtige- en kleigrond. Deze fundering fungeert als een soort vlot. Als er beweging plaatsvindt in de ondergrond dan beweegt het gebouw op deze vloerplaat zich in zijn geheel mee. Deze methode is het meest ideaal bij het bouwen van een schuur. Deze techniek is makkelijk te plaatsen en ook sneller klaar dan de andere methodes. Uw schuur staat stevig, wordt beschermt tegen vocht en staat stabiel.  

Twijfelt u welke fundering u nodig heeft, wilt u een offerte aanvragen of heeft u andere vragen? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Prijsindicatie ontvangen?