Fundering huis

Op zoek naar een fundering voor uw huis?


Een goede fundering is het belangrijkste onderdeel van een gebouw of constructie. Bij het bouwen van een huis wilt u natuurlijk dat deze basis zo zorgvuldig en professioneel mogelijk wordt uitgevoerd. Voordat u met het bouwen van uw huis kunt beginnen is het belangrijk eerst af te wegen welk type fundering het meest geschikt is voor de bodem op locatie en de constructie die de fundering moet gaan dragen, dit noemen we ook wel een funderingsberekening en is verplicht. Hiervoor heeft u een constructeur nodig. Ook bij vergunningsvrije verbouwingen is dit verplicht. De constructeur zal de fundering tekenen en uitwerken.

U bent op zoek naar een fundering voor uw huis in aanbouw. U heeft dan ook gezien dat er verschillende vormen van funderingen zijn. De meest voorkomende funderingen zijn fundering of staal en paalfundering. De fundering op staal wordt met name gebruikt bij zandgronden en is relatief goedkoper. Paalfunderingen worden gebruikt bij veengrond of moerasbodems. Uw bouwlocatie kan bepalen welke fundering er gebruikt gaat worden. Bouwt u uw huis in het midden, oosten of het zuiden van het land? Dan is fundering op staal waarschijnlijk de beste fundering voor uw huis. Fundering op staal in zachte bodems wordt sterk afgeraden. Dit geeft ongelijke verzakkingen, scheuren in de muren of kan zelf instortingsgevaar creëren. Deze toepassing wordt het meest gebruikt in de Randstad en het westen van het land.

Bij De Bruin Betonwerken leveren wij ieder type gewenste betonklasse. Wij storten het beton met indien nodig een bijpassende betonpomp bij gespecificeerde betonpomp. Ook voor bewapening en bekisting kunt u bij ons terecht.  Wij verzorgen alles van a tot z. Zo dus ook het plaatsen van een vorstrand of meerdere betonpoeren is voor ons geen probleem. Alles wordt tot in de punten gemeten, voorbereid, gestort en afgewerkt. Wij nemen op deze manier alles voor u uit handen.

Twijfelt u welke fundering u nodig heeft, wilt u een offerte aanvragen of heeft u andere vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Prijsindicatie ontvangen?